Meet ons maatje Bibienne

Wie ben ik?

Hii, mijn naam is Bibienne! Ik ben 19 jaar oud en loop sinds eind augustus stage bij Merk Maatjes als grafisch vormgever. Naast mijn stage doe ik ook nog aan atletiek bij Olympus’70 in Naaldwijk, ik doe hier voornamelijk aan de onderdelen kogelstoten en discuswerpen. Verder vind ik het echt heerlijk om lekker met vriendinnen af te spreken. Ik vind het persoonlijk wel belangrijk om mijn vriendinnen genoeg te zien ondanks het drukke werkleven.

Ik ben doordeweeks ook als gastvrouw te vinden bij La Cubanita en Heinde & Ver in Naaldwijk. Wat ik fijn vind aan werken bij twee restaurant is dat de variatie heel leuk is, iedere avond is namelijk anders in de horeca. Het is wel hard werken, maar ik werk met hele leuke collega’s (zo ook maatje Tessa!), wat het dus wel heel gezellig maakt. Nu is het moment gekomen om in de grafische wereld het werkleven te gaan ontdekken. Ik heb er heel veel zin in en ik ben heel erg benieuwd wat ik ervan ga vinden.

Welke opleiding volg je nu?

Ik studeer nu op het Grafisch Lyceum in Rotterdam op de opleiding Mediavormgever Graphic Design met als specialisatie Lifestyle & Media. Het laatste jaar is gericht op ervaring opdoen in de praktijk, oftewel stage lopen. Ik ben zodoende bij Merk Maatjes terecht gekomen en heb echt heel veel zin in de stage-periode. Op mijn opleiding leer ik alles over het ontwerpen van media-uitingen. Denk aan een social media posts, folders, apps, websites, magazines en nog veel meer. Het is een uitdagende en afwisselende opleiding, daarom trok die mij ook direct aan.

Bij de specialisatie Lifestyle & Media ben ik echt meer de richting van trends opgegaan. Ik ben mij dus echt gaan verdiepen in de vraag van de klant en hoe we uiteindelijk op de klant zijn doel uitkwamen. Het is ook wel een richting wat mode gericht is, dus wanneer we de ene dag kleding gingen ontwerpen kon ik de volgende dag zomaar weer een magazine moeten ontwerpen. Die afwisseling heb ik wel echt nodig, want ik vind afwisseling heel fijn. Groepsverband is ook van belang bij mijn opleiding, dat zie je in de praktijk bij deze branche namelijk ook heel veel voorbij komen. Ik ben ervan overtuigd dat ik zeker afwisseling en uitdaging ga vinden bij Merk Maatjes!

Welke opleiding denk je dat je na deze opleiding wilt gaan doen?

Dat kijk ik dan denk ik lekker aan. Dat is iets waarvan ik denk dat het wel goed gaat komen. Ik ga eerst lekker ervaring opdoen in de stage periodes en daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt. Bevalt dit leventje mij wel? Dan blijf ik hier lekker in. Of denk ik dit is het toch niet helemaal voor mij? Dan ga ik kijken of ik nog een leuke aansluitende opleiding kan vinden. Voor nu ben ik in ieder geval heel erg benieuwd naar mijn stage bij Merk Maatjes, en het allerbelangrijkste dat ik er ook heel veel zin in heb!

“Ik hoop dat jullie mij nu een beetje beter hebben leren kennen!”

Groetjes Bibienne

Meet ons maatje Bibienne

Deel dit artikel online:

Gratis adviesgesprek!