Hoe krijg je meer volgers? 

Ben jij er klaar mee om steeds leuke social media berichten te plaatsen die vervolgens maar door een handjevol volgers wordt bekeken? Meer volgers krijgen, dat wil iedereen wel! Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Wij geven je in dit blog een aantal tips, die jou een stap verder kunnen helpen. 

Doelgroep

Het is van groot belang dat je weet op welk platform jouw doelgroep te vinden is. Over het algemeen zijn de gebruikers van Instagram jonger dan de gebruikers van Facebook. Bedenk dus goed wie jij aan wil spreken en waar je deze groep waarschijnlijk kunt vinden.
Het is ook belangrijk om te weten wat jouw doelgroep aantrekkelijk vindt. Als jouw doelgroep 50+ is, is een super hippe huisstijl vaak niet wat het beste werkt. Als je gefocust bent op jongeren, kan het juist weer wel goed werken! Zoek uit wat werkt en wat niet werkt voor jouw doelgroep of neem contact met ons op om samen te kijken hoe we jouw doelgroep effectief kunnen bereiken! 

Waardevolle content 

Volgers willen content zien waar ze iets aan hebben of wat ze leuk vinden om te zien. Aan jou de taak om deze content te maken en te delen! Doe dus onderzoek naar de interesses van jouw huidige volgers, om meer volgers met dezelfde interesses aan te trekken. Gebruik daarnaast foto’s van hoge kwaliteit en foto’s met mensen erop. Contentuitingen waar mensen op staan, worden nou eenmaal beter bekeken, omdat mensen graag naar mensen kijken.

Volgen maar! 

Kijk welke accounts jij leuk vindt om te zien en ga ze volgen! Like gelijk wat posts en zorg dat je dit regelmatig doet. Deze mensen gaan misschien op jouw account kijken en jou volgen als ze geïnteresseerd zijn. Het komt natuurlijk niet altijd maar van één kant, want zelf moet je er ook wat moeite voor doen ;). Ga bijvoorbeeld naar accounts die bij jou een opmerking plaatsen en laat een leuk berichtje achter bij hun post! Zo bouw je een band op met je volgers.

Ga met de trends mee

Inspelen op de tijd van nu is erg belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld bijpassende hashtags waar mensen veel op zoeken. Iets wat ook goed werkt, is video’s maken. Je kijkt liever naar een video met een leuk muziekje eronder dan een saaie foto.

Het allerbelangrijkste blijft wel, doe wat jij leuk vindt! Content maken die voor jou belangrijk is om te delen, is veel waardevoller dan iets plaatsen omdat het ’moet’. Doe zelf onderzoek naar wat voor jou het beste werkt en wie weet heb jij binnen no-time 100 volgers erbij!  

Nog meer tips of verdere hulp nodig? Laat een marketing expert je helpen!

socialmedia-cursus

Deel dit artikel online:

Gratis adviesgesprek!