De Zomerse Golf van Kansen: Haal het maximale uit je marketing!

In de zomer zijn mogelijk veel mensen op vakantie, waardoor het iets rustiger kan zijn. Dit is juist het perfecte moment om je bedrijf een marketing boost te geven! Wij leggen vandaag uit welke marketingstrategieën je kunt doorvoeren.

Zet je eigen mailcampagne op

Niets is krachtiger dan loyale klanten die blijven terugkomen of nieuwe klanten die binnenstromen. Een e-mailcampagne opzetten is dé ideale methode om klanten warm te maken. Laat bezoekers zich inschrijven via je website, of voeg een aanvinkhokje toe tijdens het plaatsen van een bestelling.

In de e-mailcampagne kun je de laatste nieuwtjes delen van je bedrijf of leuke acties aanbieden. Verder kun je contact houden met je klanten.

Bedenk een leuke actie

Al lijkt het nu wat rustiger, juist nu kun je uitpakken met een leuke actie. Acties zijn namelijke een goede manier om nieuwe klanten aan te trekken, iedereen is er dol op! Denk aan het delen van exclusieve kortingscodes of het tijdelijk aanbieden van speciale productdeals.

Creativiteit op social media 

Laat je creativiteit los en ga aan de slag met zomerse stories en spetterende reels! Er zijn eindeloze mogelijkheden om je story te delen en je merk te laten schitteren. Hier zijn wat inspirerende ideeën:

  • Nieuwe producten laten zien: Laat je volgens zijn welke producten je bedrijf verkoopt. Het is altijd leuk om te zien hoe producten eruit zien op bijvoorbeeld een filmpje. 
  • Promoot minder bekende items: Geef verborgen schatten een tweede kans. Laat zien waarom ze meer aandacht verdienen.
  • Inpakken van een bestelling: Creëer een sfeer terwijl je de bestelling van een klant inpakt. Maak er een leuk moment van. 
  • Kijkje achter de schermen: Laat zien wat er achter de schermen allemaal gebeurd. Laat zien wat er nog is om een mooie foto of video te maken. 
  • Ga mee inkopen doen: Neem je volgers mee op een dagje inkopen doen. Laat hen zien hoe jouw unieke assortiment tot stand komt.
  • Houd een zomer winactie: Wil je meer volgens creëren? Hoe dan een leuke winactie! 
  • Trends op Instagram en TikTok: Blijf op de hoogte van de laatste Reel- en TikTok-trends en creëer trendy video’s die je bereik aanzienlijk vergroten!

Hup! Pak je telefoon en laat je creativiteit vrije en geef je sociale media een flinke boost!

Slimme advertenties

Met het inzetten van advertenties kun je jouw bedrijf een extra boost geven. Laat je berichten extra opvallen bij je volgers. Zet je advertenties gericht in op een specifieke doelgroep met een klein budget. Zo vergroot je je bereik en trek je zelfs nieuwe klanten aan!

Hoe doe ik dit? Plan een afspraak in met onze advertentie specalist!

Vraag je klanten om een review

Moedig je klanten aan om feedback en reviews achter te laten, vooral als ze blij zijn met hun zomerse aankopen of ervaringen. Positieve beoordelingen trekken potentiële klanten aan, wat weer gunstig is voor je bedrijf. Hoe meer reviews je verzamelt, des te sneller mensen naar jouw bedrijf zullen komen of een product zullen bestellen. Je kunt om een review vragen via een e-mailcampagne of gemakkelijk via Google Mijn Bedrijf.

Wij helpen graag!

Dit zijn enkele marketingstrategieën die je kunt uitvoeren tijdens de zomer. Met deze marketinguitingen geef je jouw bedrijf een extra boost, zodat je klaar bent voor het laatste deel van het jaar.

Merkt je dat je er zelf niet uitkomt of dat je toch niet genoeg tijd hebt? Schakel dan de hulp in van onze experts. Zij staan deze zomer voor je klaar om jouw bedrijf een boost te geven!

De Zomerse Golf van Kansen- Haal het maximale uit je marketing!

Deel dit artikel online:

Gratis adviesgesprek!