Brandingsproces The Youth Xperience

Wat is The Youth Xperience? Dat is de eerste vraag die gesteld moet worden voordat het brandingsproces van start gaat! The Youth Xperience is speciaal voor jongeren en door jongeren bedacht. The Youth Xperience biedt toffe challenges van 21 dagen op het gebied van mindset, gezondheid en persoonlijk leiderschap. 

Hieronder lichten we het proces van het ontwikkelen van de branding van The Youth Xperience toe. Nomi neemt je hier graag in mee!

‘Het was de eerste week van mijn stage bij Merk Maatjes toen ik aan het logo van The Youth Xperience mocht beginnen. Ik kreeg een bestand met het uitgewerkte idee en hiervan moest ik een logo gaan verzinnen. Nadat ik de wensen van de klant op een rijtje had en de doelgroep had onderzocht, ben ik van start gegaan met het logo.

Dit logo stond er redelijk snel. Daarna moest de moeilijke beslissing voor de kleur gemaakt worden, maar uiteindelijk werd ook die knoop door het team The Youth Xperience doorgehakt! De keuze is gevallen op een heldere blauwe tint die overloopt in een wat groenere tint. Deze 2 kleuren vallen in dezelfde kleurgroep waardoor zij elkaar versterken. De kleur wit is gebruikt als ondersteunende kleur om de huisstijl te versterken.

Vervolgens is Devi aan de slag gegaan met het ontwerpen van illustraties. Deze worden gebruikt op de website, socials en de offline promotie.
Nadat de illustraties klaar stonden kon de offline promotie gemaakt worden. Er werden A5 flyers ontworpen die mensen mee konden nemen als informatiefolder, en A3 posters die opgehangen zijn door het Westland om naamsbekendheid te creëren.

Ondertussen is Thijs aan de slag gegaan met het ontwikkelen van de website. De website is helemaal in de stijl van het logo en de offline promotie gebleven! Door elkaar tussendoor kritische feedback te geven zijn we tot een prachtig eindresultaat gekomen! De huisstijl heeft zich gevormd en het enige wat zich nu nog wekelijks updatet zijn de social media kanalen. Daar houd ik me mee bezig!’


Wil jij dat wij jou helpen met jouw brandingsproces? Dat kan! Laat het ons weten en wie weet worden wij jouw maatje! 

 

Youth

The Youth Xperience Logo

Brandingsproces The Youth Xperience

Deel dit artikel online:

Gratis adviesgesprek!