Verhoog je zichtbaarheid op social media

Meer zichtbaarheid op social media

Wil je op de online social media platformen zichtbaarder zijn? Maar hoe zorg je ervoor dat je opvalt? Je kan op diverse manieren zichtbaarheid creëren op social media. De belangrijkste zullen wij in deze blog met jouw delen.

Consistentie

Wij blijven het zeggen, maar het werkt ook echt. Zorg ervoor dat je regelmatig iets post, dit is zo belangrijk! Jouw volgers volgen niet alleen jouw account, ze zien dagelijks zo’n honderden foto’s voorbijkomen als ze de app openen. Plaats meerdere keren per week een foto, zodat jouw foto zoveel mogelijk bovenaan komt te staan en jouw volgers de foto ook zien. Als je volgers jouw berichten zien, bouw je meer naamsbekendheid op en denken ze weer aan jou en je producten/diensten. Zorg dat het aantal posts ongeveer gelijk blijft per week. Je moet natuurlijk niet overdrijven, want dan wek je een aversie op en kunnen mensen je gaan ontvolgen.

Heb je een bedrijfsprofiel? Bekijk dan eens de statistieken. In de statistieken staat namelijk belangrijke informatie over je volgers, bijvoorbeeld wanneer ze actief zijn. Aan de hand van deze statistieken kun je beslissen wanneer je iets gaat plaatsen om zoveel mogelijk likes en reacties te krijgen. 

Ga mee met de trends

Instagram blijft vernieuwen, daarom is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van de aanpassingen. De app laat nu bijna iedere week nieuwe features zien. Vernieuwen komen dus erg snel. Wanneer jij mee gaat met deze trend vindt het algoritme jou leuker en zien jouw volgers ook dat je mee gaat met de tijd.

Tag locatie

Als je een bericht plaatst zorg dan dat je je locatie erin zet. Kijk hiervoor op welke locatie jij je wilt richten en waar jouw doelgroep zich bevindt. Dit kan ook in je stories. Je kunt je locatie toevoegen aan een story, maar niet aan de kijkers. Zo verhoog je jouw zichtbaarheid van de story zonder je locatie openbaar te delen. Als jij je locatie erin zet kan je een foto of tekst eroverheen zetten. Hierdoor is je locatie verborgen, maar wel zichtbaar voor app Instagram zelf. 

Goede hashtags

Hashtags zijn niet het belangrijkste om je zichtbaar te verbeteren, maar de kleine beetje helpen! Gebruik daarom onder je berichten hashtags waar jouw doelgroep op zoekt en die trending zijn. Verplaats je in je doelgroep; waar zullen zij op zoeken, wat hebben zij nodig, wat zijn hun interesse enz. Gebruik dit als hashtags. Kijk natuurlijk wel of ze passen bij je post. Ons advies gebruik op Instagram maximaal 25 hashtags onder je post en bij een reel max 3!

Video’s!

Ook weer een tip die blijft terug komen, maar ook erg belangrijk is. Dit is één van de trends van Instagram. Video’s zijn erg populair. Reels maken, trending muziek gebruiken, creatief zijn en dit zijn onderdelen waar Instagram op let. Gebruik daarom meer video’s dan stilstaande beelden.

Wil je begeleiding in het verhogen van je (online) zichtbaarheid? Laat de marketing maatjes je helpen en neem contact met ons op!

Deel dit artikel online:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
×