Trending worden op TikTok

Iedereen kent de app ‘TikTok’ wel, op TikTok plaats je korte filmpjes waar je bijvoorbeeld danst of playbackt. Tenminste, dat was het eerst. TikTok groeit zo hard dat er tegenwoordig ook veel bedrijven op zitten. Hierop verkopen zij hun producten of creëren zij meer naamsbekendheid. Het is tegenwoordig erg makkelijk om naamsbekendheid op deze app te creëren, een kookvideo heeft bijvoorbeeld al snel 1000 views. Mensen kijken onbewust naar een bedrijf die zichzelf promoot, maar hoe maak je een goed TikTok filmpje? 

Maak kennis met TikTok 

Voordat je begint met het maken van filmpjes is het belangrijk dat je eerst even door TikTok gaat scrollen en gaat kijken naar wat andere mensen plaatsen. Door inspiratie op te doen kom je vaak op ideeën voor je eigen filmpjes!   

Ga met de trends mee 

Alles op TikTok draait om muziek en trends. Trends houden ongeveer een maand aan. Maar… vaak duren trends maar 5 à 6 dagen. Het gaat dus erg snel op TikTok, wees er daarom ook snel bij. Als jij een video gebruikt met een sound die trending is, dan is de kans groot dat je meer views zult krijgen dan normaal. 

Tip: wil jij weten welke muziek trending is op dit moment? Bekijk het hier!

Kort maar krachtig 

TikTok is niet bedoeld om video’s van 3 minuten te maken, daarvoor hebben we Youtube. Hou je TikTok’s daarom zo kort mogelijk. Het kan zijn dat je een goed idee hebt voor een langere TikTok. Zorg er dan wel voor dat het boeiend genoeg is, waardoor je kijkers niet weg scrollen. Dit kan bijvoorbeeld door aan het begin een vraag te stellen en aan het einde van de video antwoord te geven. 

For You-page 

Je gaat pas viraal als je op de For You-page komt. Dit kun je helaas niet zelf bepalen… Je kunt alleen op deze pagina komen wanneer je een open account hebt. Vaak kom je op de For You-page als je video vaak bekeken is. TikTok ziet dat je video vaker is bekeken dan een normale video en zo beland je op de For You-page. 

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag gaan met jouw eigen TikTok video’s en komen wij jou binnenkort tegen op de For You-page. Als je verder nog vragen hebt kunnen wij jou altijd verder helpen, stuur ons een berichtje of kom gezellig even langs!

Deel dit artikel online:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
×