Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Social Media Tips

Social Media Tips

Je social media goed inzetten!

Social media is dé plek om interactie te zoeken met je doelgroep, maar hoe doe je dat en waar moet je op letten? Het is best lastig om dit te bepalen. Daarom hebben wij in deze blog 5 tips op een rijtje gezet waar je écht iets aan gaat hebben.

Gebruik passende hashtags

In een eerdere blog vertelden we hier uitgebreid over. Wij vertellen een samenvatting van die blog. Gebruik maximaal 30 hashtags en wissel deze af, zodat je geen robot lijkt. Zet sowieso de plaats waar jij zit met je bedrijf in een hashtag. Hier wordt namelijk veel op gezocht. Lees hier de blog over hashtags!

Vind je het zelf toch moeilijk om hashtags te vinden, dan kan de tool Hashtagify je waarschijnlijk goed op weg helpen. Bij Hashtagify zie je welke hashtags populair zijn en welke het beste bij jouw social media post passen.

Voeg een locatie toe (Instagram, Twitter)

Wanneer je post schrijft kan je een locatie toevoegen. Dit zorgt ervoor dat je wordt gezien in die omgeving. De post verschijnt op mensen hun ‘explore’-pagina en wanneer ze de locatie opzoeken.

Tag personen

Staan er mensen op de foto of in de post? Tag ze! Hierdoor wordt de foto/post door meer mensen bekeken, namelijk door de volgers van getagde personen. Vaak wordt deze foto ook in de explore-pagina laten zien, wanneer zij deze foto liken en erop reageren.

Maak gebruik van je huisstijl

Maak goed gebruik van je huisstijl op je social media. Kleuren in je posts en vorm een geheel in je feed waarin je huisstijl terug komt. Hiermee creëert eenheid en dat dat zorgt voor herkenning van je merk!

Houd ons in de gaten, want binnenkort komt er een uitgebreid blog over hoe jij goed gebruik maakt van je huisstijl op je social media!

Ben je op zoek naar nog meer tips over social media gebruik? Neem dan gerust contact met ons op!