Pinterest 

Pinterest is een online platform waar gebruikers kunnen bladeren door veel verschillende afbeeldingen, video’s, quotes en meer. Pinterest is een handige verzamelplaats voor alles wat je inspireert. Het is een geweldige manier om inspiratie op te doen, interessante ideeën te ontdekken en je creativiteit te verkennen. Daarnaast kan je Pinterest ook als marketing tool gebruiken.

Wat is Pinterest? 

Het woord ‘Pinterest’ bestaan eigenlijk uit 2 engelse woorden:

  • Pinnen 
  • Interest 

Gebruikers kunnen hun eigen borden maken voor verschillende onderwerpen, zoals sport, koken, mode, fotografie en meer. Je kunt hier de pins in bewaren waarin jij geïnteresseerd in bent. Je kunt ook de borden van anderen bekijken en de afbeeldingen die je interessant vindt rechtstreeks naar je eigen borden verplaatsen. 

Hoe meld ik me aan voor Pinterest?

Je kunt Pinterest via de website of app gebruiken. Om de pins te kunnen bewaren die jij leuk vindt, is het de bedoeling dat je een account aanmaakt. Een account aanmaken is heel simpel, je volgt de stappen die worden omschreven op het beeldscherm. Na het aanmaken vraagt Pinterest om minimaal 5 onderwerpen aan te geven die jou interesseren, zo krijgt het algoritme een idee van wat jij leuk vindt. Als je alle gegevens heb ingevuld kun je aan de slag gaan!  

Pinterest als Marketing tool

Pinterest kun je ook inzetten als onderdeel van je marketingplan. Je kunt de app namelijk op twee manieren gebruiken om jouw bedrijf te promoten. Dit zijn Pinterest advertenties en Pinterest marketing.

Pinterest Advertenties

Je kunt advertenties plaatsen op Pinterest. Tussen het scrollen door staan nu ook advertenties. Deze betaalde advertenties lijken precies op de ‘normale’ afbeeldingen en video’s alleen staat er dan ‘gesponsord door …’. Waar advertenties op andere platforms misschien als een stoorzenders worden gezien, mengen Pinterest advertenties zich met andere pins. Voor deze advertenties kun je een doelgroep kiezen waarop jouw advertenties in hun feed laten zien.

Pinterest Marketing

Je kunt als bedrijf ook zelf berichten plaatsen. Neem een kledingmerk als voorbeeld. Je hebt leuke spijkerbroeken die je wilt verkopen en er zijn mensen die op Pinterest inspiratie opdoen naar leuke spijkerbroeken. Je kunt zelfs een link in de afbeelding plaatsen die doorlinkt naar je website. Zo kun je gratis meer websitebezoekers krijgen door zelf pins te plaatsen, waardoor kijkers geïnspireerd raken jouw producten te kopen. Het is wel belangrijk dat je foto’s en video’s maakt die niet lijken dat ze door een bedrijf zijn gemaakt. Let dus op een leuke plek en geen bedrijfslogo onderaan de foto.

Al met al is Pinterest een geweldige manier om je creativiteit te verkennen, inspiratie en ideeën. Het is een handig platform dat gebruikers in staat stelt om de afbeeldingen die ze interessant vinden op een eenvoudige manier op te slaan. Als je op zoek bent naar een manier om je creativiteit te verkennen en je interessegebieden te verkennen, is Pinterest een geweldig platform om te gebruiken!

Heb je nog vragen over Pinterest of wil je aan de slag gaan met Pinterest advertenties? Neem dan contact met ons op!

Deel dit artikel online:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
×