Huisstijl ontwerpen

Een goede huisstijl zorgt voor meer herkenbaarheid bij je klanten. Binnen je huisstijl vallen meerdere delen. Op deze pagina vertellen je wat een huisstijl is en welke delen er onder vallen!

Wat is huisstijl?

De huisstijl van jouw bedrijf is een van de eerste dingen die een potentiële klant ziet. Je wilt natuurlijk dat de eerste indruk een goede indruk is en dat mensen jouw bedrijf onthouden. Hoe aantrekkelijker jouw website, huisstijl of social media account is, hoe sneller potentiële klanten contact met jou opnemen. Is de branding van jouw bedrijf goed? Kijk vervolgens naar de huisstijl. Door een huisstijl te creëren geef je een herkenningspunt aan je bedrijf. Om te beginnen met een passend logo!

huisstijl ontwerp icon

Logo

Een logo is vaak het eerste wat iemand van jouw bedrijf te zien krijgt. Mensen moeten het dus herkennen!

kleuren icon

Kleurstelling

De kleuren die gebruikt worden in een huisstijl zijn belangrijk om over na te denken. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis en gevoel.

Tekst icon

Lettertype

Het gebruik van een goed en leesbaar lettertype is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat het lettertype bij jouw merk past. Met onze hulp maken wij deze zoektocht voor jou een stuk makkelijker.

Wat brengt een goede huisstijl jou?

Huisstijl

Een goede huisstijl zorgt voor meer herkenbaarheid bij je klanten.

Hoe gaan wij te werk?

Iedere klant is uniek en heeft daarom zijn eigen aanpak nodig. Wij hebben een standaard stappenplan ontwikkeld om deze aanpak bij iedere klant zo goed mogelijk te laten verlopen. Bekijk hier hoe deze aanpak van start gaat:

Met de rebranding plannen we eerst een gratis kennisgesprek in. Tijdens dit gesprek leer je onze maatjes kennen en wij jouw bedrijf.

Vanuit het kennismakingsgesprek gaan we een brainstormsessie in om te kijken naar jouw eventuele ideeën en kijken we of wij al een goed beeld hebben van jouw bedrijf.

Nadat alles op een rijtje staat gaan onze maatjes aan de slag met het onderzoeken van jouw bedrijf en kijken we naar de doelgroep. We kijken welke kleuren het beste bij jouw bedrijf passen en welke jou het beste omschrijven. Ondertussen gaan we beginnen met het schetsen van de verschillende concepten en houden we jou op de hoogte van de ideeën.

Als we een paar concepten hebben plannen we weer een nieuwe sessie. In deze sessie is het tijd voor feedback. Je mag jouw ideeën en kritiek loslaten op de concepten die getoond worden. Na deze sessie gaan we de concepten uitwerken tot een ontwerp en maken wij er een echt logo van, inclusief lettertypes en kleuren.

Jouw huisstijl creëren samen met Merk Maatjes

Aan de slag met jouw huisstijl! Maar waarom kies je voor Merk Maatjes?

Terwijl jij je bedrijf kan dromen, kijken onze maatjes met een frisse blik naar jouw bedrijf.

Wij zijn jong maar weten wat goed is voor jouw bedrijf!
Samen kijken wij naar wat jouw bedrijf uniek maakt en denken wij met jou mee. Wel geven wij ons eigen advies en dat advies kan soms wat kritisch zijn.

Wij hebben een team met verschillende maatjes maar jij hebt altijd een standaard aanspreekpunt, waardoor je niet telkens switcht tussen de maatjes. Gezellig een kopje koffie of thee, het staat voor jou klaar!

Heb je na je huisstijl nog iets waar je tegenaan loopt? Ons team is erg flexibel en regelt het graag snel voor jou. Onze strippenkaart is helemaal handig!

Thijs-Maatje

Thijs Mulder

“Een goede huisstijl zorgt voor meer herkenbaarheid bij je klanten. Zorg dus dat je een goede huisstijl hebt staan!” Meer weten over huisstijl?
×