Huisstijl ontwerpen

Een goede huisstijl creëert herkenbaarheid bij zowel bestaande als potentiële klanten. Het bevat verschillende elementen die jouw merk uniek maken. Mensen onthouden je vaak aan je logo, lettertype en kleuren. Bij Merk Maatjes staat ons team klaar om een onderscheidende huisstijl voor jouw merk te ontwikkelen, waardoor jouw merk echt gaat stralen!

Wat is een huisstijl?

Een huisstijl is de visuele identiteit van een bedrijf of merk. Het gaat om je logo, kleurenpalet, typografie, grafische elementen en stijl van afbeeldingen. De huisstijl van jouw bedrijf is een van de eerste dingen die mensen zien. Je wilt natuurlijk dat de eerste indruk een goede indruk is en dat mensen jouw bedrijf onthouden. Hoe aantrekkelijker jouw website, huisstijl of social media account is, hoe sneller potentiële klanten contact met jou opnemen.
Een goed ontwikkelde huisstijl zorgt ervoor dat alle communicatie en marketinguitingen van het bedrijf een samenhangende uitstraling hebben, waardoor het merk gemakkelijker te herkennen en te onthouden is. Dit draagt bij aan het opbouwen van merkloyaliteit en vertrouwen bij de doelgroep. We beginnen met het ontwerpen van een passend logo, daarna verwerken we dit in alle merkelementen.

Wat brengt een goede huisstijl jou?

HerkenbaarheidProfessionaliteitTrekt makkelijker een doelgroep aan die bij jou pastOpvallen tussen de concurrentenKlanten aantrekken
Hier is het proces van branding te zien. We zijn hier aan het brainstormen hoe we de kleuren goed kunnen laten passen bij de look & feel van het bedrijf. Dit doen we doormiddel van een moodboard wat de sfeer schept, die we dan goed kunnen koppelen aan lettertypes en kleuren. Dit gebruiken we dan voor een insta-feed, website of offline promotie.

Een goede huisstijl zorgt voor meer herkenbaarheid bij je klanten.

Hoe gaan wij te werk?

Voordat wij aan de slag gaan met jouw huisstijl plannen we eerst een gratis kennisgesprek in. Hier leer je onze maatjes kennen en leren wij jouw bedrijf grondig kennen. We willen begrijpen waar jouw merk voor staat en welke boodschap je wilt overbrengen. Samen bespreken we jouw visie, kernwaarden en doelstellingen. Zo kunnen we een unieke en op maat gemaakte huisstijl creëren die jouw merkidentiteit perfect weerspiegelt. Jouw succes is ons doel, en daarom gaan we met passie en professionaliteit te werk om jouw merk naar een hoger niveau te tillen.
Gratis kennismaking
Voordat wij aan de slag gaan met jouw huisstijl plannen we eerst een gratis kennisgesprek in. Tijdens dit gesprek leer je onze maatjes kennen en wij jouw bedrijf.
Onderzoeken en concept creatie
Nadat alles op een rijtje staat gaan onze maatjes aan de slag met het onderzoeken van jouw bedrijf en kijken we naar de doelgroep. We kijken welke kleuren het beste bij jouw bedrijf passen en welke jou het beste omschrijven. Ondertussen gaan we beginnen met het schetsen van de verschillende concepten en houden we je op de hoogte met de ideeën.
Onderzoeken
Nadat alles op een rijtje staat gaan onze maatjes aan de slag met het onderzoeken van jouw bedrijf en kijken we naar de doelgroep. We kijken welke kleuren het beste bij jouw bedrijf passen en welke jou het beste omschrijven. Ondertussen gaan we beginnen met het schetsen van de verschillende concepten en houden we je op de hoogte van de ideeën.
Concept creatie
Als we een paar concepten hebben plannen we weer een nieuwe sessie. In deze sessie is het tijd voor feedback. Je mag jouw ideeën en kritiek loslaten op de concepten die getoond worden. Na deze sessie gaan we de concepten uitwerken tot een ontwerp en maken wij er een echt logo van, inclusief lettertypes en kleuren.
Feedbacksessie
Als we een paar concepten hebben plannen we weer een nieuwe sessie. In deze sessie is het tijd voor feedback. Je mag jouw ideeën en kritiek loslaten op de concepten die getoond worden. Na deze sessie gaan we de concepten uitwerken tot een ontwerp en maken wij er een echt logo van, inclusief lettertypes en kleuren.

Jouw huisstijl creëren samen met Merk Maatjes

Terwijl jij je bedrijf kan dromen, kijkt ons team met een frisse blik naar jouw bedrijf.

  • Wij zijn jong en creatief!
  • Samen kijken wij naar wat jouw bedrijf uniek maakt en denken wij met jou mee. Wij geven graag ons advies en dat advies kan soms wat kritisch zijn.
  • Wij hebben een team met verschillende maatjes, maar jij hebt altijd een standaard aanspreekpunt, waardoor je niet telkens switcht tussen de maatjes. Gezellig een kopje koffie of thee, het staat voor jou klaar!
  • Heb je na je huisstijl nog iets waar je tegenaan loopt? Ons team is erg flexibel en regelt het graag snel voor jou. Onze strippenkaart is helemaal handig!
huisstijl-ontwerpen-merkmaatjes
thijs-ontwikkel-maatje-transparant

Thijs Mulder

“Een goede huisstijl zorgt voor meer herkenbaarheid bij je klanten. Zorg dus dat je een goede huisstijl hebt staan!” Meer weten over huisstijl?
Gratis adviesgesprek!