Kleuren zeggen meer dan woorden

Heb jij er wel eens bij stil gestaan hoe de wereld eruit zou zien zonder kleur? Dat kan je je lastig voorstellen. Waarschijnlijk is de wereld dan erg grauw en dat willen we natuurlijk niet. We worden blij van kleuren, maar wist je dat achter elke kleur een gedachte zit?

Een paar jaar geleden kwam ik (Sanne) hier zelf achter. Sindsdien zie ik kleuren anders en snap ik waarom ik van sommige kleuren rustig of blij word. De kleur van de lucht en de zee, de lievelingskleur van veel mensen, wordt geassocieerd met rust en vrede. Bedrijven gebruiken ook niet voor niets kleur in hun logo’s. Kleur is een van de belangrijkste instrumenten van een grafisch vormgever bij het ontwerpen van een huisstijl of logo voor bedrijven.

Betekenis van kleuren

Elke kleur heeft zijn eigen betekenis en gevoel. Wanneer jij een post op Instagram ziet, krijg je hier een gevoel bij. Met Merk Maatjes willen wij dit ook uitstralen. Ons logo heeft de kleuren oranje, geel en groen, maar welke betekenis zit achter deze kleuren?

 

Groen is de kleur van de natuur. Daardoor wordt groen gezien als de kleur van ontspanning en gezondheid. Maar wat is de verbinding met Merk Maatjes en groen? Groen staat niet alleen voor ontspanning en gezondheid. Ook staat groen voor groei en wordt geassocieerd met onder andere veiligheid, vernieuwing en vertrouwen.

 

Geel staat voor de kleur van de zon. Hierdoor is het de kleur van vrolijkheid. Geel staat in het Merk Maatjes logo voor de kleur van branding. Geel wordt geassocieerd met energie, enthousiasme en geluk. Ook wordt geel gezien als de kleur van kennis en creativiteit, wat weer terugkomt in onze diensten.

 

Dan onze laatste kleur oranje. Kan je al bedenken waar deze kleur voor staat? Oranje staat voor stimulering van het brein en straalt enthousiasme en positiviteit uit. Deze warme kleur geeft vrolijkheid, speelsheid, toegankelijkheid en natuurlijk net als bij alle andere kleuren kan ik er nog veel meer bij noemen. Leuk aan deze kleur is dat het natuurlijk ook de kleur van Nederland is.

De kleuren van Merk Maatjes

Wij vonden het lastig om onze kleuren goed te bepalen. Oranje lijkt ook roze, groen lijkt ook blauw, maar toch zijn groen, geel en oranje de officiële kleuren van Merk Maatjes. Het beschrijft ons ook nog eens in grote lijnen en past bij de diensten. Oranje staat voor marketing, geel voor branding en groen voor ontwikkeling.

Let op: vanaf nu ga je nog meer nadenken over de kleuren. De kleuren van logo’s van grote bedrijven zoals Coolblue, posts op Instagram en in de natuur. Je lievelingskleur zegt ook wat over jou. Welke kleur is je lievelingskleur en wat zegt dat over jou?

Let us know via onze social media kanalen!

Sanne

© copyright 2021 by Merk Maatjes