Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hoe zet je hashtags in?

hashtags Tips

Er worden veel verschillende dingen gezegd over hoe jij je hashtags goed in kan zetten. Wanner je hashtags bij je post zet, zorgt dit sowieso voor meer bereik van jouw berichten. Daarom is het belangrijk om ze wel bij je post te zetten. Het maakt hierbij niet uit of je de hashtags onder je post zet of in de comments. Wij zetten onze tips voor jou op een rijtje.

Hashtags Tips

#️⃣ Let op het aantal hashtags dat je gebruikt onder je post of in je comments. Op Instagram mag je maximaal 30 hashtags toevoegen. Op Merk Maatjes gebruiken wij vaak een oneven aantal hashtags. Het aantal hashtags wisselen wij vaak af, zodat je niet overkomt als spam. Als je namelijk meer hashtags gebruikt wordt je gezien als spam en kan je geblokkeerd worden op Instagram.

#️⃣ Welke hashtags zet je onder je post? Dit is erg breed en daarom is het verstandig om af te wisselen met het soort hashtags. In je post insights kan je zien hoe vaak je post op hashtags is gezien en vanuit daar kan je een strategie opstellen voor je hashtags.

#️⃣ Een andere goede tip is om te kijken welke hashtags goed werken. Dit kun je doen door te zoeken op Instagram met jouw belangrijke termen. Kijk dan welke hashtags er te voorschijn komen. Deze kan je dan weer gebruiken onder je post.

#️⃣ Wat een goede hashtag is om te gebruiken is de de plaats waar jij in werkt of vandaan komt. Op plaatsen wordt namelijk vaak gezocht. Zo is de kans groter dat jij lokaal gevonden wordt.

#️⃣ Vind je het zelf toch moeilijk om hashtags te vinden, dan kan de tool Hastagify je waarschijnlijk goed op weg helpen. Bij Hastagify zie je welke hashtags populair zijn en welke het beste bij jouw termen past.

Vind je het nog steeds lastig om hashtags of jouw strategie voor social media te bepalen? Dan kan je natuurlijk ook met onze maatjes contact opnemen! Wij helpen je graag verder.