Hoe groei je met jouw bedrijf op social media?

social media groei

Wil jij sneller groeien met jouw social media? Veel mensen vinden het lastig om meer volgers en likes te krijgen op social media.. Ze weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Wij geven jou vandaag een aantal tips die jou helpen om jouw bedrijf nog meer te laten groeien op social media. 

Ken je bedrijf

Als eerst is het handig om te beginnen bij het begin. Wat voor bedrijf ben je, wat is je doelgroep en wat zijn je doelen. Als je dit goed hebt staan kun je makkelijker content delen die past bij jouw potentiële klant. Het daarom goed om een onderzoek te doen naar je doelgroep. Zo weet je precies waar jouw doelgroep zich bevindt en wat de wensen zijn. 

Welke social media kanalen gebruik je?

Het is ook handig om meerdere social media kanalen te gebruiken. Op Instagram zit een andere doelgroep dan op Facebook. Op elk kanaal bevindt zich een andere doelgroep. 

Het is van belang dat je weet waar je doelgroep zich bevindt en dat je content maakt die past bij je doelgroep. 

Schrijf SEO waardige teksten

Om beter gevond te worden is het handig om je teksten SEO waardig te schrijven. Gebruik zoekwoorden waar jouw doelgroep opzoekt. Bij ons is dit bijvoorbeeld social media tips en marketing advies voor mkb bedrijven. Als je meer wilt weten hoe je SEO waardig teksten schrijft lees dan onze blog hierover!

Social media in de stijl van jouw bedrijf

Zorg dat het belangrijk dat je social media platformen overzichtelijk eruit komen te zien. Dit kan je doen door overal je huisstijl toe te voegen en door overal dezelfde filter te gebruiken voor je foto’s. Het is handig om een contentkalender te gebruiken. Zo zie je in een snel overzicht wat je gaat delen en hoe het eruit komt te zien. 

Zorg voor interactie met je volgers

Naast de andere tips is het verstandig om interactie te zoeken met jouw doelgroep. Dit kan zijn dat je elke dag actief bent op je social media kanalen en dat je een actie toevoegt aan het bericht want je deelt. Een voorbeeld kan zijn dat je een bericht deelt en dat mensen zich kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief of contact met jouw kunnen opleggen. 

Maak een analyse om je groei te volgen

Als laatste is het goed om de groei van jouw bedrijf vast te leggen. Dit doe je door elke maand een analyse te maken. In de analyse zet je bijvoorbeeld neer hoeveel volgers je hebt, welke onderwerpen er goed liepen, hoe vaak een post of reel bekeken is, hoe vaak mensen op je website link hebben geklikt en hoeveel nieuwe volgers je erbij hebt gekregen. 

Wij vonden het leuk om deze tips met jullie te delen. Wij zien graag jullie reactie over welke punten jij al hebt toegepast en welke niet. Als je er toch niet helemaal uitkomt en/of vragen hebt. Neem dan contact op met een van onze maatjes. Wij helpen je graag met al je vragen. 

Deel dit artikel online:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
×