Creëer meer tijd voor social media

Social media- reel- merk maatjes

Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar het is belangrijk om elke dag actief te zijn op je social media. Vaak weten mensen niet wat ze elke dag moeten doen op hun social media of waar ze de tijd vandaan halen. Wij hebben een planning gemaakt om actief op social media te zijn. 

Een goed begin van de dag

Als eerste begin in de ochtend met 10 minuten door je social media heen te kijken. Dan kijk je even naar de reactie en berichten die je ontvangen hebt deze beantwoord je dan gelijk. Daarna kijk je even naar de story’s van andere. Hieruit kan je ook voor jezelf ideeën uithalen. 

Neem de tijd in de pauze 

Daarna neem je bij de lunch 20 minuten de tijd om even door je social media heen te scrollen. Like berichten die passen bij je doelgroep en plaats eventueel een reactie als dat van toepassing is. 

Een lekker klusje voor in de middag

Ten slotte kijk je eind van de middag nog eens 10 minuten. Hierin scroll je door de berichten van andere en bekijk je ook de story’s. Als tip willen we jullie meegeven als je moeite hebt met bedenken van story’s kun je ook kijken bij andere. Sla deze story’s op en kijk als je geen idee meer hebt tussen deze lijst. 

Vergeet de avond niet!

In de avond heb je vaak even wat meer tijd. Besteed je tijd dan ook aan het reageren van berichten die je hebt binnen gekregen. Naast het reageren en het liken kun je ook kijken of je berichten alvast kan inplannen voor de volgende dag(en). De voorkomt ook de stress om steeds maar iets te delen.

TIP! Als je tussen je werk door even geen concentratie meer hebt ga dan even 5 minuten op je social media kijken. Wie weet haal je hier meer inspiratie en motivatie uit om weer verder te gaan. 

Deel dit artikel online:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
×