Rebranding

Geef jouw merk een nieuw hoofdstuk en laat de wereld zien waar jouw bedrijf voor staat!

Rebranding uitbesteden? Wat levert het op?

Meer naamsbekendheidOnderscheidend vermogen tegenover concurrentenMeer klanten aantrekkenKrijg een overzichtelijke weergave van jouw merkelementenOpvallen bij jouw doelgroepOpen deuren naar groei met rebranding.
Hoe creëer je een bijpassende huisstijl? Rebranding. Dit is een dienst wat wij verlenen bij Merkmaatjes. Wij passen dan de hele branding aan, zodat het bij jouw bedrijf past. Hier zie je hoe we de kleuren bepalen.
Hier is het proces van branding te zien. We zijn hier aan het brainstormen hoe we de kleuren goed kunnen laten passen bij de look & feel van het bedrijf. Dit doen we doormiddel van een moodboard wat de sfeer schept, die we dan goed kunnen koppelen aan lettertypes en kleuren. Dit gebruiken we dan voor een insta-feed, website of offline promotie.

Wat is rebranding?

Rebranding is meer dan alleen het aanpassen van je huisstijl. Het is een kans om jouw merk een nieuw hoofdstuk te geven en de wereld te laten zien waar jouw bedrijf voor staat. Bij Merk Maatjes begrijpen we het belang van het benoemen en inzetten van de sterke punten van jouw organisatie, evenals het aanpakken van verbeterpunten. Het is belangrijk om mee te gaan met de tijd en ons team kan jouw bedrijf in een nieuw jasje stoppen, afgestemd op de waarden van jouw bedrijf en jouw doelgroep. We stappen graag samen met jou in dit rebranding traject, zodat je een frisse blik krijgt en vervolgens meer nieuwe klanten kunt aantrekken.

Ben je klaar om jouw merk naar nieuwe hoogten te brengen en indruk te maken op jouw doelgroep? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het realiseren van een krachtige rebranding en het bereiken van de gewenste resultaten.

Wat doen wij voor jou en met jou?

Bij een rebranding gaan we aan de slag met jouw merkidentiteit, huisstijl en merkstrategie. Met een diepgaande analyse van jouw bedrijf en doelgroep ontwikkelen we een unieke en herkenbare branding. Onze expertises stellen ons in staat om de juiste kanalen en platforms te kiezen om jouw boodschap effectief over te brengen. Samen streven we naar een onderscheidende en succesvolle branding die jouw bedrijf naar nieuwe hoogten tilt.

Merkidentiteit

Wat moet het eerste zijn waar klanten aan denken wanneer ze aan jou bedrijf of product denken? Welk beeld wil je graag uitstralen naar jouw klanten? Wij helpen bij het creëren van een passende merkidentiteit voor binding met klanten en toekomstige klanten.

Huisstijl

Een huisstijl moet goed passen bij jouw doelgroep. Door de huisstijl goed af te stellen op jouw doelgroep, voelen klanten zich sneller verbonden met jouw merk. Daarnaast straalt een moderne huisstijl professionaliteit uit.

Merkimago

Het gevolg van een sterke merkidentiteit, is het merkimago. Dit is de manier waarop jouw doelgroep naar jouw merk kijkt. Wij brengen voor jouw merk in kaart.

Merkstrategie

De merkstrategie is eigenlijk de weg die jouw merk aflegt om doelen te behalen. Een goede merkstrategie vereist dus scherpe keuzes. Welk doel wil je met jouw organisatie behalen? Hoe ga je hier naartoe werken? Hoe scherper die weg is en hoe effectiever je daaraan werkt, hoe korter de weg is naar een sterk merk. Wij helpen je hier graag bij!

Een nieuwe blik op jouw bedrijf zorgt voor groei en nieuwe motivatie!

Hoe gaan wij als rebranding bureau te werk?

Iedere klant is uniek en heeft daarom zijn eigen aanpak nodig. Wij hebben een stappenplan ontwikkeld om deze aanpak bij iedere klant zo goed mogelijk te laten verlopen. Bekijk hier hoe deze aanpak van start gaat:
1. Gratis kennismaking
Voor de rebranding plannen we eerst een gratis kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek maak je kennis met onze maatjes en wij met jouw bedrijf. Aan de hand van dit gesprek maken we samen een plan om jouw merk sterker te maken.
2. Brainstorm
De koffie en thee staan klaar en tijd om te brainstormen! Een kopje koffie is wel nodig, want we gaan de diepte in duiken 😉. Onze maatjes gaan doorvragen tot de identiteit van jouw bedrijf is achterhaald. Vragen zoals: wat maakt jouw bedrijf uniek, waar sta je voor, waar wil je naartoe groeien en welke mogelijkheden zijn hiervoor?
3. Rebranding

We hebben de identiteit van jouw merk achterhaald tijdens de brainstorm. Nu is het tijd om deze identiteit tot leven te brengen met een huisstijl die de identiteit uitdraagt naar jouw klanten en potentiële klanten. Op deze manier verbeteren we jouw merkimago, waardoor klanten jou vertrouwen en sneller over zullen gaan tot koop.

4. Brandbook

Om alles mooi in een overzicht te hebben, maken wij een brandbook waarin de identiteit van jouw bedrijf beschreven wordt. Jij, jouw medewerkers en jouw klanten kunnen in het brandbook zien waar jouw bedrijf voor staat, wie je doelgroep is en nog veel meer.

Jouw rebranding creëren samen
met rebranding bureau Merk Maatjes!

Wij gaan graag aan de slag om voor jou een merk te creëren waar jij volledig achter staat! Maar waarom kies je voor Merk Maatjes?

  • Ons team kijkt met een frisse blik naar jouw bedrijf. Wij zijn op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in de markt, die we direct kunnen toepassen bij jouw bedrijf.
  • Onze experts hebben allemaal hun eigen expertise, waardoor we als team een goed beeld kunnen creëren wat jouw bedrijf uniek maakt.
  • We bestaan dus uit een team, waar ieder zijn eigen expertise heeft, maar jij hebt altijd jouw eigen aanspreekpunt. Hierdoor hoef je niet te switchen en blijft het voor jou overzichtelijk!
  • Even bijkletsen over de ontwikkelingen van jouw bedrijf of wil je toch nog iets bespreken? Wij zetten een lekker kopje koffie of thee!
  • Is er naast de branding nog iets anders waar onze experts jou mee kunnen helpen? Ons team is erg flexibel, waardoor wij jou snel kunnen helpen!
Hier is een brainstormsessie te zien. Op deze manier komen wij door middel van overleggen met het team op vernieuwende ideeën. Hier zitten 4 werknemers aan tafel met een boekje of een laptop om alles goed te kunnen noteren. Sanne is te zien bij het bord die de brainstorm leidt.
Hier is armand te zien met zijn laptop. Dit is zijn middel waar hij eigenlijk de hele dag op werkt om bedrijven te laten groeien binnen hun markt.

Armand Heijder

“Een nieuwe blik op je bedrijf gaat je enorm helpen om verder te groeien binnen jouw markt”. Meer weten over rebranding?
Gratis adviesgesprek!