Waar moet je op letten als je foto’s gaat maken met een camera?

Wij als maatjes werken veel met een camera. We schieten verschillende foto’s voor klanten en bewerken ze daarna. Wat veel mensen doen als ze een foto maken is ‘gewoon foto’s maken’. Vaak denk je er niet bij na, daarom hebben wij een aantal tips voor jou wat kan helpen bij fotograferen. 

Weet wat je wilt vertellen

Wat is het doel van je foto en waarom maak je de foto op de manier zoals je doet? Bij een foto wil je vaak een boodschap overbrengen aan de mensen. Het is alleen nog niet makkelijk om met een stilstaand beeld een heel verhaal te vertellen. Je kunt dit bereiken door gebruik te maken van bijvoorbeeld de emotie van de personen op de foto. 

Achtergrond

Let erop als je de foto maakt dat er niks op de achtergrond te vinden is. Niks is vervelender dan een rommelige achtergrond. Hoe minder afleidende elementen in beeld. Hoe beter de foto vaak wordt ervaren. De perfecte achtergrond vind je niet zomaar, neem hier de tijd voor. Wat je ook kunt doen is de achtergrond in de nabewerking vervagen, zodat de voorgrond er beter uitspringt. 

Belichting

De laatste tip is belichting. Zonder belichting kun je geen mooie foto’s maken. Goed belichten van foto’s is niet gemakkelijk en op de automatische stand gaat dat regelmatig mis. Ook kan het zijn dat er schaduwen ontstaan op je foto, waardoor de foto’s heel donker worden. Als de foto te donker is vervagen veel details en heb je niks aan de foto. In zo’n geval is het belangrijk dat je de ISO hoger zet en ook een langere sluitertijd instelt. Wanneer je dit doet kan het wel zorgen voor onscherpe foto’s. Zorg dus dat alles goed ingesteld staat voordat je begint met fotograferen. 

We hopen dat je nu een beeld erbij hebt hoe je moet beginnen met fotograferen. Succes met het maken van jouw perfecte foto! Wil jij hier nog meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie!

Deel dit artikel online:

Kennismaken?