Soorten content op social media 

Door verschillende content te gebruiken op social media is de kans groot dat je meer naamsbekendheid creëert en beter gevonden wordt. Wanneer jij op Instagram bijvoorbeeld veel reels plaatst, zorgt Instagram ervoor dat jij meer zichtbaar wordt in het algoritme. Maar welke soorten content zijn er en waar kun je die content voor gebruiken? Wij vertellen jou vandaag welke content jij het beste kunt inzetten!

Foto’s: Om te beginnen een foto. Met een foto kun je veel laten zien en een persoonlijke touch aan geven. Maak een foto van je kantoor, een collega die aan het werk is of van je nieuwe producten.

Video’s: Een video is ook erg handig om te gebruiken. Maak een video met je telefoon of camera met beide krijg je goed beeld voor op social media. Mocht je echt professionele video’s willen, zorg dan voor een goede camera of camera ploeg. Met een video kun je net wat meer laten zien dan een foto. Je kan hier nog creatiever mee zijn dan met een foto, want je kan verschillende beelden laten zien en de persoonlijkheid van je collega.

Instagram Stories: Stories zijn korte video’s die 24 uur op je profiel blijven staan. Het geeft eigenlijk een korte inkijk op het werk wat je doet. Neem je volgers mee in wat jij op een dag doet. Het is ook leuk om hier een quiz of een aantal vragen in te stellen. Hierdoor krijg je meer interactie met je volgers. Weten hoe je meer views krijgt? Lees dan onze blog hierover!

Swipe/caroussel: Wil je meer foto’s delen? Maak dan gebruik van een swipe. Hiermee kan je meerdere foto’s achter elkaar plaats in een post. Dit is ook nog eens goed voor je engagement, want mensen blijven langer op je post hangen, omdat er meerdere foto’s staan. Hoe langer iemand op je post blijft hangen hoe beter jouw profiel scoort.

Design: Extra leuke content zijn designs. Hierin kun je jouw creativiteit helemaal los laten gaan. Maak gebruik van je huisstijl en deel tips op een leuke manier met verschillende lettertypes en icoontjes.

Reels: Last but not least! Reels! Sinds de laatste tijd is het maken van reels steeds meer gegroeid. Het zijn korte video’s met een leuk muziekje eronder. Op een leuke manier vertel je informatie aan je doelgroep en Instagram vindt jou ook extra leuk, want hoe meer reels jij maakt hoe meer Instagram jouw account boost! Dus hup hup ga die reels maken. 😉

Dit waren de soorten content die worden gebruikt op social media. Vind jij het zelf nog last om leuke content te bedenken of om de teksten te schrijven? Geen stress! Onze maatjes staan voor je klaar en helpen jou graag verder.

Soorten social media

Deel dit artikel online:

Gratis adviesgesprek!